
Zo werkt een magnetron
Wanneer je eten bereidt in een magnetron, worden de watermoleculen van het eten verwarmd door middel van microgolven. Ondanks wat vaak wordt beweerd, zijn deze golven compleet ongevaarlijk. De microgolven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging, waardoor er wrijving komt en daarmee warmte. Het is dus een gemakkelijke manier om een product gelijkmatig gaar te maken.
Het vermogen en de kooktijden
Wanneer je een magnetron overweegt, moet je een keuze maken wat betreft het vermogen. De wattage die je kiest heeft een grote invloed op de kooktijd van je producten. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het product klaar is. Dit is vooral belangrijk bij grote horecazaken, het kan ontzettend veel tijd besparen. Door de juiste magnetron kan je de bereidingstijd halveren en wordt de keuken efficiëntie vergroot.
Makkelijke bediening
Vaak heeft een magnetron een paneel aan de voorzijde dat bestaat uit druktoetsen en draaiknoppen. Doordat het paneel makkelijk te bedienen is, vraagt het om minimale inspanning en bespaar je ook hier kostbare tijd. Bij een magnetron met druktoetsen bestaat de mogelijkheid om vaste programma’s erin te zetten. Hierdoor worden fouten vermeden en is de kwaliteit van je gerecht zeer constant.
Een combimagnetron
Naast de standaard magnetron om bereidingstijd te verkorten, kan een combimagnetron ook een oplossing zijn. Deze heeft nog een andere ingebouwde functie, zoals een grill- of ovenfunctie. Zeker professionele modellen zijn tegenwoordig erg veelzijdig. Door de vele functies van een combimagnetron bespaar je ruimte op andere apparaten die overbodig worden.
Wil jij weten of een magnetron geschikt is voor jouw horecazaak? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Het verschil tussen een horeca magnetron een consumenten magnetron
Een horeca magnetron heeft een stuk meer te verduren dan een thuismagnetron: Het intensieve gebruik, de omgevingstemperatuur, en het veelvuldig schoonmaken van het apparaat zorgen allemaal voor extra slijtage voor een thuismodel. Uitval van het apparaat is natuurlijk direct problematisch voor de zaak. Een horeca magnetron is daarom zwaarder uitgevoerd, heeft betere componenten, en is doorgaans gemaakt van propere materialen, meestal RVS. Een horeca magnetron is dus opgewassen tegen het zware gebruik!
Direct naar: