Je bent op zoek naar een professionele horeca koelkast voor in de keuken. Maar welke koelkast past bij jouw wensen? Wij geven je advies over de verschillende formaten en toepassingen. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen tussen een geforceerde of statische koeling. Kies zo de beste horeca koelkast voor in jouw keuken.

Een horeca koelkast om apart te koelen

Onze professionele koelkasten met alleen koeling zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er koelkasten met een enkele deur en een inhoud tot 700 liter voor de kleinere keukens. Ben je op zoek naar een koelkast voor een grotere keuken? Ga dan voor een koelkast met dubbele deur en bijvoorbeeld 1400 liter inhoud. Zo heb je voldoende ruimte voor vlees, groenten, fruit, soepen, sauzen en andere etenswaren.

Bekijk onze horeca koelkasten

Koelkasten voor onder de werkbank

Wil je dat jouw keukenmedewerkers snel bij veelgebruikte ingrediënten kunnen tijdens het bereiden van gerechten? Kies dan voor een tafelmodel koelkast. Deze koelkasten zijn gemakkelijk onder een werkbank te plaatsen en hebben een inhoud van maximaal 150 liter. Handig om bijvoorbeeld voorgesneden groenten en dressings in op te bergen. Kies voor een kleiner tafelmodel die je zelfs op een werkbank plaats. Zo kunnen de keukenmedewerkers overal makkelijk bij.

Bekijk onze tafelmodel koelkasten

Ruimtebesparend koelen en vriezen

Koelvriescombinaties zijn redelijk nieuw in de horeca. Het makkelijke van deze professionele horeca koelkasten is dat ze ruimtebesparend zijn en daarmee uitermate handig voor de kleinere keuken. Daarnaast heb je makkelijk toegang tot zowel gekoelde als bevroren producten. Kies uit het formaat dat he beste in jouw keuken past. Zo zijn er koelkasten met 2 deuren en vakken, een voor koelen en een voor vriezen, en een inhoud van meer dan 1000 liter. Heb je iets minder nodig? Dan ga je voor een smaller model met 2 deuren boven elkaar en een inhoud tot 474 liter.

Bekijk onze koelvriescombinaties

Soorten koeling

Onze horeca koelkasten maken gebruik van verschillende soorten koeling. Bij het kiezen van de juiste koeling is het belangrijk om te bedenken hoe intensief de koelkast wordt gebruikt. Daarnaast is het goed om te bedenken wat voor etenswaren je bewaart en hoe vol de koelkast komt te staan. Deze factoren hebben invloed op je keuze. Wij vertellen je meer over geforceerde en statische koeling.

Geforceerde koeling

In een horeca keuken kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Komt je koelkast in de keuken te staan, dan raden wij een koeling met geforceerde (of dynamische) koeltechniek aan. Deze zijn bestand tegen hoge temperaturen. Maak je veel gebruik van de koeling en gaat de deur vaak open en dicht? Dan is een koeling met geforceerde techniek ook een goede keuze; ze functioneren namelijk goed bij temperatuurswisselingen. De ventilator zorgt ervoor dat de koelkast snel weer op de juiste temperatuur is door koele lucht snel en gelijkmatig binnen de koelruimte te verdelen.

Statische koeling

Staat je koelkast bijvoorbeeld in een kelder of buiten de keuken en gebruik je hem minder intensief? Dan voldoet een horeca koelkast met statische koeling vaak. Deze koelkasten zijn voorzien van een koelelement dat de lucht minder snel laat circuleren, maar op een natuurlijke wijze regelt. De warmere lucht stijgt, de koelere lucht daalt. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor het bewaren van etenswaren te bewaren die gevoelig zijn voor uitdroging. Statische koelkasten doen ook goed hun werk als een koeling erg vol staat. De lucht wordt beter koel gehouden dan bij een geforceerde koeling; deze hebben namelijk moeite de lucht goed te laten circuleren in een volle koelkast. Voor een snellere koeling zijn er ook statische koelkasten met ventilator.
Meer lezen over al onze koelkasten