
Een horeca koelkast om apart te koelen

Bekijk onze horeca koelkasten
Koelkasten voor onder de werkbank

Bekijk onze tafelmodel koelkasten
Ruimtebesparend koelen en vriezen

Bekijk onze koelvriescombinaties
Soorten koeling
Onze horeca koelkasten maken gebruik van verschillende soorten koeling. Bij het kiezen van de juiste koeling is het belangrijk om te bedenken hoe intensief de koelkast wordt gebruikt. Daarnaast is het goed om te bedenken wat voor etenswaren je bewaart en hoe vol de koelkast komt te staan. Deze factoren hebben invloed op je keuze. Wij vertellen je meer over geforceerde en statische koeling.Geforceerde koeling
In een horeca keuken kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Komt je koelkast in de keuken te staan, dan raden wij een koeling met geforceerde (of dynamische) koeltechniek aan. Deze zijn bestand tegen hoge temperaturen. Maak je veel gebruik van de koeling en gaat de deur vaak open en dicht? Dan is een koeling met geforceerde techniek ook een goede keuze; ze functioneren namelijk goed bij temperatuurswisselingen. De ventilator zorgt ervoor dat de koelkast snel weer op de juiste temperatuur is door koele lucht snel en gelijkmatig binnen de koelruimte te verdelen.Statische koeling
Staat je koelkast bijvoorbeeld in een kelder of buiten de keuken en gebruik je hem minder intensief? Dan voldoet een horeca koelkast met statische koeling vaak. Deze koelkasten zijn voorzien van een koelelement dat de lucht minder snel laat circuleren, maar op een natuurlijke wijze regelt. De warmere lucht stijgt, de koelere lucht daalt. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor het bewaren van etenswaren te bewaren die gevoelig zijn voor uitdroging. Statische koelkasten doen ook goed hun werk als een koeling erg vol staat. De lucht wordt beter koel gehouden dan bij een geforceerde koeling; deze hebben namelijk moeite de lucht goed te laten circuleren in een volle koelkast. Voor een snellere koeling zijn er ook statische koelkasten met ventilator.Meer lezen over al onze koelkasten