Een professionele koelkast is essentieel voor in de bakkerij. Maar wat onderscheidt een bakkerskoelkast dan van een gewone koelkast? Wij leggen het je uit en vertellen je waar je op let bij het kopen van een koelkast voor jouw bakkerij.

De juiste afmetingen

Bakkerskoelkasten zijn speciaal gemaakt om bakplaten met deegwaren in kwijt te kunnen. Zo zijn onze koelingen geschikt voor 60/80 bakplaten. Dit is een standaardafmeting in de industrie, naast 60/40 bakplaten. Deze plaats je dus achter elkaar in onze bakkerij koelkasten. Wat betreft de inhoud is er veel te kiezen. Onze modellen variëren van 265 tot 852 liter. In een koelkast van 850 liter passen bijvoorbeeld tot 36 bakplaten.

Bekijk onze bakkerij koelkasten

Hoge kwaliteit

Omdat bakkerij koelkasten een veel voorschriften moeten voldoen, staan ze bekend om een hoge bouwkwaliteit. Zo zijn ze gemaakt van rvs en aluminium, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik. Veel koelkasten beschikken over onverwoestbare onderdelen. Daarnaast zorgen de koelkasten voor een krachtige koeling. Dit kan zowel geforceerd als statisch zijn. Een geforceerde koeling kies je wanneer de deur veel open en dichtgaat in een warme omgeving (tot wel 40 graden). Ga voor een statische koeling als de deur wat langer dicht blijft en de omgeving iets koeler is. Sommige koelkasten hebben een verwarmde deursluiting die condens voorkomt.