Langzaamaan gaan we weer richting de zomer. Onder andere dankzij de volle terrassen heeft koelapparatuur in de horeca tijdens dit seizoen veel te verduren. Er zijn verschillende horecakoelkasten, waarbij de een sterker is in de zomer dan de ander. Is jouw koelkast klaar voor de zomer? Wij vertellen je de verschillen.

Statische koelkast geschikt voor licht gebruik

Statische koelkasten zijn koelkasten die worden gekoeld vanuit de wanden door middel van koelleidingen. Er is geen sprake van luchtcirculatie, wat betekent dat warme lucht opstijgt en er dus verschillen in temperatuur ontstaan binnen de koelkast. Een statische koelkast wordt aangeraden wanneer de deur van de koelkast maar een paar keer per dag open gaat.

Een statische koelkast met ventilator reguleert de temperatuur

In de meeste gevallen in de horeca gaat de deur een stuk vaker open. Dan is het aan te raden een statische koelkast met ventilator aan te schaffen. Gelukkig zijn bijna alle grotere horeca koelkasten uitgerust met deze techniek. Deze zijn voorzien van een ventilator die zorgt voor een interne verdeling van de kou. Die houdt de temperatuur een stuk gelijkmatiger en zorgt ervoor dat de koelkast weer snel op de gewenste temperatuur is na openen.

Bekijk Statische Koelkasten

Geforceerde koelkasten hebben veel kracht

In plaats van koeling vanuit de wanden, wordt bij een geforceerd model de kou vanaf de verdamper in de koelkast geblazen. Een groot voordeel van deze koelkast is dat deze de meeste kracht heeft om op temperatuur te komen en te blijven. Een geforceerde koelkast is sterk aan te bevelen in de zomer en wanneer de deur vaak open wordt gedaan. Er zijn geforceerde koelingen die tot een omgevingstemperatuur van 43C prima werken.

Bekijk Geforceerde Koelkasten

Laatste tips

Plaats je koelkast niet naast een warmtebron, dat scheelt een hoop energie en zo blijft hij goed op temperatuur. Zorg ook dat de condensor vrij van stof is en blijft. Als dat niet het geval is, kan de warme lucht niet goed weg en stijgt de temperatuur in de koelkast. Zorg daarom altijd voor voldoende luchtcirculatie. Ga na in jouw horecazaak hoe vaak de deur van de koelkast open wordt gegaan. Door de juiste maatregelen te treffen, bespaar je energie én blijven je ingrediënten langer goed. Genoeg redenen om dus goed voorbereid de zomer in te gaan! Twijfel je nog of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.